Pasztet grzybowy

Bogumiła
Przekąski
13.12.2017 12:11
Pasztet grzybowy

Na koniec, jak pasztet będzie już gotowy, wyjmij go na płaski talerz, podawaj z sosami na gorąco lub na zimno. Litewski pasztet grzybowy Składniki: 15 dag suszonych grzybów np. borowików 4 bułeczki kajzerki 4 cebule średniej wielkości 2 łyżki masła 2 łyżki mąki np. pszennej 10 jaj szklanka śmietany ½ szklanki drobno pokrojonej natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Krok 4: Glinianą formę lub blaszkę, w której będziesz piec pasztet grubo wysmaruj masłem, następnie białka ubij na sztywną pianę i po łyżce dodaj do masy pasztetowej wciąż ostrożnie mieszając. Krok 1: Po pierwsze grzyby namocz i zostaw na całą noc, następnie ugotuj w tej samej wodzie, w której się moczyły. Więcej pysznych świątecznych inspiracji znajdziesz >> TUTAJ << Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook. Całość przełóż do natłuszczonej formy, następnie wstaw ją do większego naczynia z gorącą wodą i piecz w piekarniku ok. 1,5 godz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/pasztet-grzybowy/