Lekka tarta warzywna

Fit
01.08.2017 7:55
Lekka tarta warzywna

Składniki: – 3/4 szklanki komosy ryżowej (quinoa) – 2 jajka – pół szklanki mąki pełnoziarnistej – pół szklanki tartego parmezanu (opcjonalnie) – ząbek czosnku – zioła Nadzienie: – pół brokuła – 10 pomidorków koktajowych – 1/3 średniej cukinii Przygotowanie: Komosę ryżową płuczemy, gotujemy i studzimy. (Gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem przez ok 15 minut w stosunku 1:2 (quinoa:woda)). Do jej przygotowania użyjemy komosy ryżowej, która jest świetnym źródłem białka, aminokwasów, witamin z grupy B, żelaza i fosforu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/lekka-tarta-warzywna/