Sernik z karmelem i bananem.

Fit
17.03.2017 19:21
Sernik z karmelem i bananem.

Syrop ryżowy lub klonowy - 80 ml. Olej kokosowy, roztopiony - 30 ml. Quinoa ekspandowana (może być inne ziarno ekspandowane) - 70 g. Orzechy nerkowca, moczone - 270 g. Miód lub syrop klonowy - 2 łyżeczki. A dokładnie tylko z gęstej części a resztę zostawiam na smoothie. Orzechy nerkowca, miód i mleko kokosowe, miksujemy na gęstą masę. Gotowy sernik posypujemy tartą, gorzką czekoladą i chowamy do lodówki na godzinę. Daktyle, bez pestek, moczone przez noc - 200 g. Masło orzechowe - 2 łyżeczki. Tak przygotowany karmel wykładamy na schłodzoną masę serową. MOJA RADA : Bitą śmietanę robię z 2 puszek mleczka kokosowego. Tak przygotowaną masę, wylewamy na spód sernika. I chowamy do lodówki na 2 godziny. Bitą śmietanę wykładamy na górze sernika. Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia i dokładnie ugniatamy spód sernika. Sok z cytryny - 2 łyżeczki. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym i szczyptą soli. A ja mam słabość do Was.💓Syrop i olej kokosowy, doprowadzić do wrzenia. Banana kroimy w plastry i układamy na karmelu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fit-kolezanka.blogspot.com/2017/03/sernik-z-bananami-i-karmelem.html