Dietetyczny lunchbox - sałatka z tuńczyka i fasolki szparagowej

Daria
Fit
07.09.2015 18:28
Dietetyczny lunchbox - sałatka z tuńczyka i fasolki szparagowej

Składniki (2 porcje): Puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g) 5 małych ziemniaków 200 g fasolki szparagowej 1/2 cebuli 5 pomidorków koktajlowych garść rukoli, szpinaku lub mieszanki sałat 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka oleju NIERAFINOWANEGO (z solą i pieprzem) lub sosu winegret 1.Fasolkę umyj i odetnij końcówki. 4. W osobnym pojemniku (najlepiej sprawdzi się mały słoiczek po przecierze pomidorowym lub deserku dla dzieci) przygotuj olej lub winegret. Zaczęła się szkoła, zbliża się także nowy rok akademicki, wiele osób staje przed dylematem “co jeść poza domem?. Jak się domyślacie, to będą po prostu szybkie, zdrowe i sycące posiłki w pudełku, do zabrania ze sobą gdziekolwiek macie ochotę. To zajmuje naprawdę chwilę, więc nie przyjmuję do wiadomości wymówek typu “nie mam czasu zdrowo jeść 🙂 Właśnie z myślą o zapracowanych i uczących się osobach wprowadzam dziś na blogu nową serię – lunchboxy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.powiedzdietomnie.pl/2015/09/lunchobox-1-saatka-z-tunczykiem-i.html