Brownie z kaszy kaglanej

Gabriela
Fit
05.12.2014 6:33
Brownie z kaszy kaglanej

Składniki

200g kaszy jaglanej- przed ugotowaniem

2 jajka

1 białko

40g posiekanych orzechów włoskich

20g kakao- u mnie firmy Fresano (do nabycia tutaj)

70g miodu

20g płatków migdałowych

cynamon

kardamon

Przepis

Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu, aż do całkowitego wchłonięcia wody, a następnie wystudzić

Wystudzoną kaszę przełożyć do miseczki, dodać jajka, białko, miód, kakao oraz cynamon i kardamon i zmiksować lub zblendować- ja całość zmiksowałam gdyż lubięę kaszę jaglaną w takiej wersji, ale jeśli wolicie, żeby ciasto tworzyło gładki, jednolity mus to polecam blender

Do masy wrzucić posiekane orzechy włoskie i dokładnie wymieszać

Ciasto przełożyć do silikonowej foremki i posypać płatkami migdałowymi

Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C

Przed wyjęciem z foremki całkowicie wystudzić

Smacznego!

http://www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną