FRYTKI Z WARZYW

Magdalena
Fit
13.03.2018 1:54
FRYTKI Z WARZYW

Podczas ich pieczenia również wytwarza się akrylamid, ale jest go zdecydowanie mniej, gdyż warzywa te zawierają bardzo małą ilość skrobi (<1%, podczas gdy ziemniaki zawierają około 18% skrobi) i takie frytki, od czasu to czasu, spokojnie można podać dzieciom. Podczas ich pieczenia również wytwarza się akrylamid, ale jest go zdecydowanie mniej, gdyż warzywa te zawierają bardzo małą ilość skrobi (<1%, podczas gdy ziemniaki zawierają około 18% skrobi) i takie frytki, od czasu to czasu, spokojnie można podać dzieciom. Mogą one pełnić funkcję zdrowszej przekąski lub jako dodatek do obiadu🍟 Składniki: - 2 marchewki - 1 duża pietruszka - 1/2 selera - 3-4 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - sól Wykonanie: Warzywa obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w słupki. Mogą one pełnić funkcję zdrowszej przekąski lub jako dodatek do obiadu🍟 Składniki: Akrylamid to związek organiczny z grupy amidów, który stosuje się do produkcji m.in. tworzyw sztucznych, farb, lakierów, klejów. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 min. Warzywa obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w słupki. W misce mieszamy oliwę z oliwek z solą, papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. W misce mieszamy oliwę z oliwek z solą, papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Wytwarza się w wysokiej temperaturze, w żywności zawierającej duże ilości skrobi czyli podczas smażenia czy pieczenia. Wytwarza się w wysokiej temperaturze, w żywności zawierającej duże ilości skrobi czyli podczas smażenia czy pieczenia. Zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych frytek ziemniaczanych mogą być pieczone frytki warzywne... z marchewki, pietruszki oraz selera.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/03/frytki-z-warzyw.html