Racuchy drożdżowe z otrębami

Anna
Dania mączne
09.11.2017 22:11
Racuchy drożdżowe z otrębami

Masę przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na jakieś pół godziny (pamiętajmy że to ciasto drożdżowe, więc będzie podwajało swoją objętość!) A po południu mgła nadciagnęła i na naszą górkę: Zparaszam też po inne przepisy jak zrobić słodkie dania: jabłka w cieście, kwiaty bzu w cieście, fit naleśniki na budyniu Racuchy z otrębami pszennymiProdukty: 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki otrąb pszennych 1 jajko 20g drożdży 25 ml spirytusu 1 łyżeczka cukru szczypta soli dżem olej do smażenia Wykonanie kork po kroku: drożdże, cukier, dwie łyżki mąki i pół szklanki ciepłego mleka mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Mieszamy na jednolitą masę ( ja używam miksera z odpowiednimi mieszadłami), Na koniec mieszania dodajemy spirytus. Ciasto powinno być dosyć gęste, ale nie twarde (na patelni powinno się lekko rozlewać).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rozmowki-kobiece.blogspot.com/2017/11/na-mglisty-dzien-najlepsze-racuchy.html