Gryczane Naleśniki Bez Glutenu, Bez Mleka

Iwona
Dania mączne
19.10.2017 22:53
Gryczane Naleśniki Bez Glutenu, Bez Mleka

Składniki na około 6 naleśników: - 250 g mąki gryczanej - 1 i 1/3 szkl wody gazowanej (może też być cydr lub piwo lub pół na pół ;) - 2 łyżki roztopionego masła lub oleju lub oleju kokosowego - 2 jajka lub 2 łyżki mielonego siemienia lnianego - 1/3 łyżeczki soli (jeśli robimy na słono) - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki słodkiej (jeśli robimy na słono) - olej do smażenia 1. Gryczane Naleśniki Bez Glutenu, Bez Mleka Naleśniki które możemy śmiało zaserwować na słono ponieważ mąką gryczana zawiera w sobie goryczkę i może nie wszystkim podpasywać na słodko, dlatego bezpieczniej na pierwszy raz zrobić je na słono np. z fetą i suszonymi pomidorami lub fetą i szpinakiem. Kombinacji na nadzienie jest wiele :) Naleśniki możemy także przygotować bez użycia jajek, a w zamian dodać mielone siemię lniane :) Składniki na około 6 naleśników: Naleśniki możemy także przygotować bez użycia jajek, a w zamian dodać mielone siemię lniane :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/10/gryczane-nalesniki-bez-glutenu-bez-mleka.html