Omlet z truskawkami

Jacek
Dania mączne
30.05.2017 18:57
Omlet z truskawkami

250 g świeżych truskawek3 łyżki cukru6 jajek6 łyżek mleka6 czubatych łyżek mąki pszennejszczypta proszku do pieczeniaszczypta soliolej i masło do smażeniaTruskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na mniejsze kawałki. Do masy powoli dodawać pianę z białek, bardzo delikatnie mieszając łyżkąRozgrzać patelnię z niewielką ilością oleju i kawałkiem masła dla aromatu. Gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 5-10 minut często mieszając, aby się nie przypalały. Składniki na 2-3 omlety: Szybki omlet z truskawkami. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę mikserem lub trzepaczką. Wylać część masy na rozgrzaną patelnie i smażyć do lekkiego zarumienienia po obu stronach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniajackaplacka.blogspot.com/2017/05/omlet-z-truskawkami.html