Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym

Katarzyna
Dania mączne
20.07.2016 20:57
Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym

W Wenecji w połowie XIV wieku w książce kucharskiej można było znaleźć przepisy na ravioli z zielonych ziół z jajkiem, świeżym serem duszone w rosole. Składniki na nadzienie:10 dag pieczarek10 dag czarnych oliwek1 cebula1 żółtko jaja2 łyżki oleju2 łyżki bułki tartejSól do smakuPieprz do smakuWykonanie:Pieczarki opłukać, pokroić i razem z cebulą usmażyć na oleju. Ravioli - czyli małe pierożki z dowolnym nadzieniem przygotowywano już w XIV wieku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/02/ravioli-z-nadzieniem-pieczarkowo.html