Kopytka pieczone z młodą kapustą w sosie pomidorowym

kardamonovy
Dania mączne
16.05.2016 9:47
Kopytka pieczone z młodą kapustą w sosie pomidorowym

Składniki: kopytka pół młodej kapusty 400 ml passaty pomidorowej 1 cebula pół pęczka koperku garść startego sera długodojrzewającego (ja użyłam sera bursztyn) sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3-4 porcje) Kopytka robimy wg przepisu, z połowy porcji. My trochę marudził, że smakuje mu to bigosem (którego nie lubi), zjadł jednak trzy z czterech porcji, więc nie wiem o co mu tak naprawdę chodziło. Ugotowane kopytka mieszamy z kapustą i sosem, posypujemy serem i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach, około 20 minut. I tak powstał pomysł na zrobienie kopytek pieczonych z młodą kapustą w sosie pomidorowym. Podobne przepisy: Gnocchi z szynką parmeńską i parmezanem Gnocchi z kozim serem Kopytka Takie kopytka na 100% zapiekę jeszcze z innymi sosami, to jest naprawdę genialne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/kopytka-pieczone-z-mloda-kapusta-w-sosie-pomidorowym/