Pierogi wileńskie

Anna
Dania mączne
08.03.2016 16:19
Pierogi wileńskie

Lepiej usmażyć ich tylko tyle ile zdołacie zjeść,resztę surowych schować do lodówki na następny dzień lub zamrozić. Wyrobić na gładkie ciasto,ponownie zostawić w ciepłym miejscu by podrosło ok 50min. Są przepyszne ale ich minusem jest,że na następny dzień są twarde. Z przepisu wychodzi ok 30-40 pierogów,w zależności od grubości ciasta. Przetrzymane zaś w lodówce surowe wcale nie tracą na smaku i są znowu świeżutkie. Stolnicę posypać mąką,rozwałkować na 1/2cm,wykrawać kółka,nakładać farsz i dobrze zlepić brzegi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/03/pierogi-wilenskie.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna