Pierogi z kaszą jaglaną i serem

Małgorzata
Dania mączne
04.12.2015 21:41
Pierogi z kaszą jaglaną i serem

Składniki ciasto ok. 350 g mąki 1 żółtko 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju kokosowego ok. 1 szkl gorącej wody farsz 250 g białego sera półtłustego 5 łyżek kaszy jaglanej z wiśniami firmy Eco Blik 300 ml wody 2 łyżki jogurtu greckiego 1 cukier waniliowy 1/3 łyżeczki cynamonu ok. 2 łyżki cukru 2. 300 ml wody gotujemy. Na wrząca wsypujemy ekologiczną kaszę jaglaną z wiśniami firmy Eco Blik. Polecam wypróbować kaszę jaglaną z wiśniami firmy Eco Blik, to ekologiczny i smaczny produkt. Ewentualnie odparowujemy nadmiar wody. 3. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy kaszę, cukier waniliowy, jogurt i cynamon. Zarówno ciasto jak i farsz zawierają dodatkowy składnik, który nadaję im wyjątkowego smaku. 4. Mąkę zagniatamy z żółtkiem, solą i olejem kokosowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/01/pierogi-z-kasza-jaglana-i-serem/

Małgorzata