Pierogi z dynią

Beata
Dania mączne
25.09.2015 0:16
Pierogi z dynią

Składniki: Ciasto 3 szklanki mąki 1,5 szklanki wrzącej wody 1 łyżka oleju 1,2 łyżeczki soli 250 g puree z dyni 200 g twarogu półtłustego lub chudego 1 łyżka cukru (lub według własnego smaku) 1 łyżka cukru waniliowego Do polania 100 g masła 2 łyżki bułki tartej Masło roztopić na patelni , wsypać bułkę. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i każdą z nich rozwałkować na placek. Puree z dyni mieszamy z twarogiem, cukrem i ugniatamy widelcem na gładko. Dzisiaj zrobiłam pierożki z dynią, w końcu to dynia teraz króluje na bazarach. Jak przygotować puree z dyni Dynię podzielić na mniejsze kawałki wraz ze skórą. Włożyć do naczynia żaroodpornego , nakryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 C około 1 godziny lub dłużej, zależy od wielkości naszych kawałków dyni. Wyciąć szklanką kółka i na każde kółko nałożyć farsz po czym złożyć na pół i skleić pieroga Od momentu , kiedy wypłyną na powierzchnię wody gotować 2-3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/09/pierogi-z-dynia.html