Chlebki flatbread na jogurcie

Pati
Dania mączne
26.06.2018 13:44
Chlebki flatbread na jogurcie

Jeśli takiej szukacie to odsyłam Was do recenzji patelni Woll, która jest niezawodna i sprawdza się w każdej sytuacji 😉 Flatbread podłam z sosem tzatzyki i greckimi kofatmi (przepis wkrótce 😉 ) Chlebki flatbread na jogurcie Pamiętajcie jednak, że podstawą tych chlebków jest dobrej jakości patelnia na której nic się nie przypala i nie przywiera. Każdy z nich posypujemy mąką i wałkujemy na okrągłe i cienkie placki (około 2-3 mm). Smażymy z obu stron do ładnego zarumienienia, około 2-3 minut z każdej strony. 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia pęczek drobno posiekanej natki pietruszki sól Chlebki flatbread to rodzaj pieczywa, którego główne składniki to mąka, sól i woda (lub mleko, czy jogurt). Chlebki flatbread podajemy wraz z dipami np. tzatziki czy czosnkowym. Do flatbread’ów zaliczamy między innymi chlebki naan, pity, pizzy czy nasz rodzinny podpłomyk. Dodatkowo: mąka do posypania ciasta przy wałkowaniu Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jogurt, proszek do pieczenia, natkę i sól.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/pieczywo/chlebki-flatbread-na-jogurcie