Chleb pszenny

Karol
Dania mączne
11.04.2018 10:14
Chleb pszenny

Chleb pszenny wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 550 g maki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy 30 g drożdży 1 i 1/2 szklanki letniej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mleka lub wody do posmarowania. W tym czasie wstawiamy do zimnego piekarnika naczynie żaroodporne z przykrywką i ustawiamy temperaturę na 220 stopni. Sposób wykonania Drożdże, cukier i 1/2 szklanki wody rozrabiamy w dużym kubku i zostawiamy na 10 min. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 30 minut zmniejszając temperaturę do 200 stopni. Po tym czasie zdejmujemy przykrycie, smarujemy letnim mlekiem i pieczemy jeszcze 20 minut w tej samej temperaturze. Następnego dnia wyrabiamy ciasto, aż będzie odchodziło od ręki, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 40 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/chleb-pszenny/