Pierogi z kaszą gryczaną i mięsem

Justyna
Dania mączne
03.04.2018 14:26
Pierogi z kaszą gryczaną i mięsem

Składniki: Ciasto: Farsz: Przygotowanie: Ciasto. Farsz. - 600-650g mąki pszennej- 1 jajko- 2 łyżki oleju- pół szklanki gorącej wody (prawie wrzącej)- pół szklanki zimnego mleka (z lodówki)- sól- ok 800g mięsa mielonego wieprzowego- 100g kaszy gryczanej- 5-6 pieczarek- pół cebuli- sól, pieprzDo szklanki wlać gorącą wodę i zimne mleko. Gotowe ciasto odstawić na 10- 15 minut (przykryte ściereczką lub folią spożywczą).Cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju. Do miski wsypać połowę mąki, jajko, sól i olej a następnie wodę z mlekiem. Nałożyć farsz i formować pierogiGotowe pierogi wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem soli i oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneblogowanie.blogspot.com/2018/04/pierogi-z-miesem-i-kasza-gryczana.html