Ciasto na pizze II

Sylwia
Ciasta
17.11.2017 8:54
Ciasto na pizze II

Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 5 spodów do pizzy o średnicy 30 cm Składniki: 700 g mąki pszennej 300 g mąki krupczatki 50 g drożdży (½ opakowania) 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 500 ml wody Przygotowanie: Gdy ciasto podwoi swoją objętość należy podzielić na porcje i rozwałkować je cienko na stolnicy posypanej mąką krupczatką (dzięki niej ciasto będzie kruche i chrupiące). Cienkie ciasto na pizze z dodatkiem mąki krupczatki, co sprawia, że ciasto jest dodatkowo bardzo chrupkie. Następnie wyrabiać ciasto ręką przez około 15 minut (do czasu, aż będzie elastyczne i nie będzie kleiło się do rąk). Ciasto można podzielić na 5 części, zawinąć w folię aluminiową i zamrozić. Pizzę z ulubionymi dodatkami piec 10 minut w 220 – 230 stopniach na papierze do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/ciasto-pizze-ii/