Tort mocno czekoladowy z masą śmietanową

Sylwia
Ciasta
19.05.2017 13:15
Tort mocno czekoladowy z masą śmietanową

Składniki: Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki mąki pszennej (tortowej) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 3 łyżki oleju 100 g cukru (½ szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30 – 36 % 1 usztywniacz do śmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 6 kostek czekolady mlecznej 6 kostek czekolady gorzkiej 4 sztuki dekoracji czekoladowej Przygotowanie: Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Tort mocno czekoladowy z masą śmietanową, czyli pyszny słodki mini torcik czekoladowy z masą śmietanową z serka mascarpone. Delikatnie wymieszać łyżką ciasto z resztą białek i przełożyć do formy (forma o średnicy 16 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i na najmniejszych obrotach miksera połączyć ze sobą. Masa: Śmietanę ubić na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/tort-kakaowo-smietanowy/