Marcepanowe ciasteczka z kajmakiem

Patrycja
Ciasta
22.04.2017 14:10
Marcepanowe ciasteczka z kajmakiem

mąka pszenna 1 szklanka, mąka krupczatka pół szklanki, jajko 1 szt, masło 100 g, marcepan 150 g, starta skórka pomarańczy 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, dodatkowo: kajmak 1/4 puszki, cukier puder do posypania ciastek, Sposób przygotowania: Mąkę z masłem i marcepanem siekamy nożem. Ciastka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. do momentu gdy ciastka zrobią się złociste. W każdej z par ciasteczek, w jednym z nich wykrawamy na środku kółko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/04/marcepanowe-ciasteczka-z-kajmakiem.html