Gugelhupf babka ucierana

Beata
Ciasta
22.03.2017 0:10
Gugelhupf babka ucierana

Polecam również babkę krówkę , która jest prosta do zrobienia i smaczna. 5 jajek (rozm M) 160 g masła 350 g mąki pszennej 130 ml mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki rumu 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki rodzynek starta skórka z jednej cytryny cukier puder do posypania Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Gugelhupf to ucierana babka pieczona w formie z kominem. Gugelhupf to ucierana babka pieczona w formie z kominem. Formę na babkę z kominem wysmarować tłuszczem i obsypać kaszą manną lub bułką tartą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do ciasta i ucierać. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Dodać rum, mleko, skórkę z cytryny i utrzeć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/03/gugelhupf-babka-ucierana.html

smak i uczucie

Beata