faworki lub chrusty

Beata
Ciasta
09.01.2016 0:31
faworki lub chrusty

Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki 5 żółtek 3 łyżeczki gęstej śmietany 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka spirytusu olej do głębokiego smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać żółtka, śmietanę, cukier puder i spirytus. Pokroić na paski o szerokości 2-3 cm i długości 10 cm. Każdy pasek naciąć wzdłuż na środku, jeden koniec paska przewlec przez nacięcie. W garnku rozgrzać olej lub smalec i wkładać faworki na rozgrzany tłuszcz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/01/pyszne-faworki.html

smak i uczucie

Beata