Babeczki Krówka z kremem krówkowym

Beata
Ciasta
04.01.2016 0:41
Babeczki Krówka z kremem krówkowym

Ciasto (18 sztuk babeczek) 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta 250 g masy krówkowej 1/2 szklanki oleju Wyjąć i wystudzić Krem 400 ml śmietany kremówki 200 ml masy krówkowej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (ilość według własnego smaku) 1 łyżeczka żelatyny Delecta Dodać serek mascarpone, masę krówkową oraz żelatynę rozpuszczoną w małej ilości zimnej wody, a jak napęcznieje lekko podgrzać i wlać cienkim strumieniem stale miksując do kremu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. Krem nakładać na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego. Posypać posypką karmelową. babeczki krówka z kremem krówkowym Do miski wbić jajka, dodać cukier i zmiksować na gładko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/babeczki-krowka-z-kremem-krowkowym.html

smak i uczucie

Beata