Fale Dunaju, Łaciaty placek

Ka
Ciasta
16.09.2015 12:57
Fale Dunaju, Łaciaty placek

Składniki: (na 12 porcji- duża blaszka) Ciasto: - 300 g mąki pszennej - 300 g cukru - 6 jajek - 250 g margaryny - cukier waniliowy, opakowanie 16 g - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2-3 łyżki kakao - 3 łyżki mleka - słoik wiśni Krem: - budyń waniliowy z cukrem-sypki, pojemność na pół litra mleka - 1/2 mleka - 100 g masła - 2 łyżki cukru pudru Polewa: - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady około 50 g - 30-40 g masła Dodatkowo potrzebne będą: - margaryna do posmarowania blaszki - bułka tarta do posypania blaszki - opcjonalnie zamiast powyższych papier do pieczenia Przygotowanie: Ciasto: 1. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami 2. A ciasto polecam bardzo mocno: tradycyjne, pyszne z dużą ilością wisienek i pysznym kremem na bazie budyniu :) Pyszności! Krem: 1. Masło utrzeć z cukrem pudrem 2. Posmarować wierzch wystudzonego ciasta Polewa: 1. Rozpuścić czekoladę i utrzeć z masłem 2. Wystudzony budyń połączyć z utartym masłem, uważając by krem się nie zważył 4. Dzisiaj zawitał na blogu przepis kochanej i bardzo utalentowanej kulinarnie Pani Basi :) Są to Fale Dunaju z wiśniami <3 Bardzo dziękuję za przepis i ściskam ogromnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/09/fale-dunaju-aciaty-placek.html