Tort Pomarańczowo Grejpfrutowy

Iwona
Ciasta
16.02.2018 17:30
Tort Pomarańczowo Grejpfrutowy

6. Kiedy biszkopt wyda nam się gotowy ( możemy spr patyczkiem czy jest suchy) wyjmujemy go z piekarnika i natychmiast z 50 cmNastępnie biszkopt z powrotem wkładamy do piekarnika aby w nim ostygł przy uchylonych drzwiczkach. Krem: 50 g czekolady deserowej 3-4 filety z pomarańczy i grejpfruta Biszkopt 1. Większą część kroimy na drobną kosteczkę, resztę (3-4 cząstki) 3. Do ubitych białek dodajemy powoli po jednym żółtko i miksujemy na najwolniejszych obrotach. 8. Pomarańczę i grejpfruta filetujemy osobno (soki z filetowania, nie wylewamy, zlewamy je do osobnych miseczek ) Na wierzchu układamy wióry czekoladowe lub listki czekoladowe i pozostałe cząstki owoców. 12. Czekoladę ścieramy na wiórki, obsypujemy nimi boki tortu oraz małą część góry. Obie mąki wraz z kakao mieszamy w osobnym naczyniu. Krem dzielimy na dwie nie równe części części. Do większej dajemy cząstki pomarańczy i sok z niej. 5. Wykładamy do tortownicy i pieczemy przez 25-30 min w 180 stop.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/02/tort-pomaranczowo-grejpfrutowy.html