Przepyszne ciasteczka brownie

Desery
20.07.2017 16:40
Przepyszne ciasteczka brownie

Ilość ciastek: 10-12 Składniki: – 180 g gorzkiej czekolady 70-80% – 50 g deserowej czekolady – 2 czubate łyżki kakao – 2 jaja rozmiar L – 60 g masła – 150 g drobnego cukru do wypieków – 50 g mąki pszennej – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – pół szklanki jagód goji lub innych dodatków: siekane orzechy, suszone owoce lub rodzynki Przygotowanie: Zajrzyjcie do podobnych przepisów: – ciasteczka z pieczątkami – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – ciasteczka z melasą – wafle z kajmakiem – kruche ciasteczka świąteczne – muffiny piernikowe CIASTKA BROWNIE Przygotowanie: 35 minut Wyjmijcie masę z zamrażarki i za pomocą łopatki lub dużej łyżki nabierajcie spore porcje ciasta i wkładajcie na blachę. Do miski wbijcie jaja, dodajcie cukier i za pomocą miksera utrzyjcie na puszystą masę (ok 3-4 minut). Na koniec dodajcie czekoladę deserową pokrojoną na mniejsze kawałki oraz jagody goji. Ciasta po wyjęciu z piekarnika nie nadają się jeszcze do jedzenia, muszą ostygnąć i zrobić się bardzie twarde. Całość podgrzewajcie na niewielkim ogniu cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści i nie pozostaną w niej żadne grudki. W rondelku rozpuście masło, kiedy będzie już praktycznie rozpuszczone dodajcie połamaną na kawałki gorzką czekoladę. Za każdym razem możecie robić te ciasteczka w nieco innej wersji. Tym razem za pomocą łopatki lub rózgi do ubijania wymieszajcie całość. Do miski z masą wsypcie mąkę przesianą przez sito, proszek do pieczenia oraz kakao. Jeśli tak to mam dla Was idealny przepis na mniejsze ciasteczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/ciastka-brownie-przepyszne/