Czekoladowe muffiny z wanilią i whiskey

przepis
Czekoladowe muffiny z wanilią i whiskey
20Mar
składniki

Składniki na 6 dużych babeczek:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej (220 g)
  • 2/3 szklanki niesłodzonego kakao
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1 i 1/4 szklanki brązowego cukru
  • 8 łyżek roztopionego masła
  • 2 duże jaja
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 3 łyżki whiskey (opcjonalnie)
  • 3/4 szklanki czekoladowych dropsów lub posiekanej gorzkiej czekolady
Przepis
następna inspiracja
Zobacz koniecznie nasze filmy
ZOBACZ TAKŻE
SKOMENTUJ
następna inspiracja