Blok czekoladowy - BEZ PIECZENIA

Ewelina
Desery
29.03.2016 20:34
Blok czekoladowy - BEZ PIECZENIA

Blok kakaowy przepis z zeszytu mamy Składniki: 1 szklanka wody 250g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 500g mleka w proszku 250g pokruszonych herbatników 150g orzechów włoskich 100g rodzynek 1. Do tego w przygotowaniu jest szybki, więc nie spędzimy dużo czasu w kuchni. Zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia, ma być lekko ciepłe (od czasu do czasu proszę mieszać, żeby nie zrobił się kożuch). Przepyszny i bardzo prosty w przygotowaniu blok kakaowy z orzechami, rodzynkami oraz pokruszonymi herbatnikami. 2. Do ciepłej kakaowej masy dodać mleko w proszku i energicznie wymieszać. Deser jest smaczny i wciągający, na jednym kawałku nie mogłam poprzestać:). Dzisiaj zapraszam na deser, który wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.malacukierenka.pl/blok-kakaowy-przepis-z-zeszytu-mamy.html