Meksykańska gorąca czekolada z chili

Małgorzata
Desery
03.01.2016 10:03
Meksykańska gorąca czekolada z chili

W weekend z przyjaciółmi? Możecie go sami przygotować - zapraszam po przepis na grzane wino z mocno korzenną nutą :) SKŁADNIKI 750 ml czerwonego, wytrawnego wina 3/4 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 1 laska cynamonu 1 pomarańcza 10 goździków szczypta ziaren kminku szczypta ziaren kolendry 1 listek laurowy ziarnko ziela angielskiego szczypta kardamonu (lub najlepiej owoc) PRZYGOTOWANIE W garnku zagotowujemy wodę z cukrem i cynamonem. Rozlewamy do specjalnych glinianek, kubków lub szklanek (uwaga- zwykłe szklanki muszą być nagrzane np. w ciepłej wodzie, żeby nie pękły!). Pomarańczę szorujemy, przekrawamy na pół i wyciskamy z niej sok, który dodajemy do wody. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 30 minut od czasu do czasu mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/12/domowy-grzaniec-galicyjski.html