Mus z czekolady

Malgorzata
Desery
29.09.2015 10:44
Mus z czekolady

Składniki: - 60 g gorzkiej czekolady, - 120 ml śmietany kremówki, - 1 duże jajo, - 15 g cukru, - 1 łyżeczka brandy, - czekolada do dekoracji (wiórki, płatki, kluseczki z sosu czekoladowego itp.). - Jaja ubić z cukrem w kąpieli wodnej (miskę z jajami postawić nad garnkiem z gotującą się wodą, ubijać trzepaczką). Gdy masa zacznie się robić biała zdjąć miskę z kąpieli i dalej ubijać blenderem do uzyskania konsystencji gęstego kremu. Połączyć z kremem jajecznym, domieszać śmietanę i brandy, napełnić pucharki, schłodzić (min. 15 minut).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2014/10/mus-z-czekolady.html#more