Sorbet z cytrusami

Danka
Desery
17.06.2015 13:09
Sorbet z cytrusami

Składniki: (na 1-2 porcje) Sorbet cytrynowy: - Sok z połowy cytryny - 80 ml wody - łyżka miodu Sorbet rumiankowy: - 100 ml wody gorącej 80 stopni - 1 torebka rumianu ja użyłam rumianku firmy Posti - 2 gałązki mięty - sok z połowy grejpfruta - sok z połowy pomarańczy - łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Sorbet cytrynowy: Wlać do naczynek typu kokilka bądź mała blaszka Mrozić: około 2-6 godzin w zamrażalniku w zależności od stopnia chłodzenia zamrażalnika. 3. co pół godziny sprawdzać sorbet delikatnie rozbijając powstały lód, mieszać, by powstał sorbet można do tego celu użyć zwykłej łyżeczki, bądź wyjąć i użyć blendera 4. Wlać do naczynek typu kokilka bądź mała blaszka Sorbet rumiankowy: 1. Gdy sorbet jest delikatny, nadal miękki, ale już nie płynny wyjmujemy i blendujemy jeśli jest taka potrzeba przez moment blenderem ręcznym. Zaparzyć rumianek z miętą , po 10 minutach wyjąć torebeczkę rumianku i gałązki mięty. Dolna warstwa sorbet rumiankowy, wierzchnia sorbet cytrynowy Smacznego :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/06/koktajl-sorbetowy-rumianek-mieta.html