Sernik Gotowany Na Miodowych Blatach Z Dżemem Truskawkowym

Iwona
Boże Narodzenie
24.11.2017 20:04
Sernik Gotowany Na Miodowych Blatach Z Dżemem Truskawkowym

Całość gotujemy chwilę (może się tak zdarzyć że masa będzie wyglądać na zważoną - mi tak się stało, na szczęście okazało się że wystarczy wszystko zblędować i jeszcze raz zagotować i już :) Przepis bierze udział w konkursie na stronie Durszlak.pl 4. Układamy pierwszy blat ciasta w blaszce razem z papierem do pieczenia, wykładamy na całość trochę dżemu/konfitury i na to 1/3 masy serowej i tak postępujemy aż do wykończenia blatów. Jeśli pieczemy po dwa blaty ciasta, najlepiej będzie je piec w termoobiegu w 160-170 stop. Sernik gotowany: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na papier dajemy ciasto i pieczemy. 5. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Gotowe ciacho odstawiamy na co najmniej 24 h do zmięknięcia blatów. Gotową masę serową odstawiamy na chwilę do lekkiego przestygnięcia. Ostatni blat na wierzchu zostawiamy bez masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/11/sernik-gotowany-na-miodowych-blatach-z.html