Pasta do chleba z ciecierzycy i buraka

Śniadania
22.11.2017 11:57
Pasta do chleba z ciecierzycy i buraka

Pasta do chleba z ciecierzycy i buraka składniki: - 1 puszka ciecierzycy - 1 burak średniej wielkości - 1 mała cebula - 1 ząbek czosnku - 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego - 1/2 łyżeczki mielonej kolendry - 1/2 pęczka natki pietruszki - sól do smaku - 0,5 łyżki masła klarowanego wykonanie: Buraka najlepiej upiec w piekarniku, ale może też być gotowany. Dodajemy obranego i pokrojonego na mniejsze kawałki buraka oraz przesmażoną wcześniej cebule z czosnkiem. Ostatnio trochę brakowało mi czasu i pewne fotki, które przygotowałam na bloga zostały już przeze mnie zapomniane. Jakiś czas temu wypróbowaliśmy pastę na bazie ciecierzycy i buraka. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim posiekaną cebulkę i czosnek. Pisałam Wam o tym, że wtedy użyłam ciecierzycy z puszki co było totalną klapą. Falafel się rozpadał w trakcie smażenia i dokończenie tego dania było prawdziwym wyzwaniem. Nadrabiam zaległości, dlatego dziś kolejny z przepisów, który już pokrył się kurzem. Dobrze jest więc czasem zrobić porządek w zdjęciach, bo można odnaleźć to i owo.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przysmakikarolki.blogspot.com/2017/11/czerwona-pasta-do-chleba.html