Kasza jęczmienna z kurczakiem i warzywami

kardamonovy
Obiad
20.11.2017 9:29
Kasza jęczmienna z kurczakiem i warzywami

Składniki: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka 20 małych brukselek pół opakowania mrożonej mieszanki chińskiej pół szklanki kaszy jęczmiennej perłowej 1 cebula 1 łyżka jasnego sosu sojowego pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/3 łyżeczki garam masala sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Z sosu sojowego, słodkiej papryki, imbiru i odrobiny oleju robimy marynatę, którą zalewamy pierś, odstawiamy na pół godziny. Kaszę mieszamy z warzywami, pieczoną brukselką, doprawiamy solą i pieprzem, można dolać do tego sos z pieczenia mięsa, mieszamy. Wkładamy ją do piekarnika (obok kurczaka) 15 minut przed końcem pieczenia mięsa – wszystko ładnie razem dojdzie. Na wszystko kładziemy grube plasterki piersi z kurczaka. U mnie stanęło na mieszance chińskiej i piersi z kurczaka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/kasza-jeczmienna-z-kurczakiem-i-warzywami/