Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami

Aneta
Obiad
19.11.2017 17:20
Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami

Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Składniki: pełnoziarniste ciasto na pizzę 1 brokuł 1 cebula 1 natka z pietruszki 1 kawałek parmezanu lub grana padano ostra papryka w proszku sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek Przygotowanie: Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki. Z użyciem ciasta drożdżowego na pizzę, przygotowanego na mące pełnoziarnistej, zrobiłam dzisiaj przepyszne i proste pierożki. Na oliwie z oliwek smażymy cebulę z brokułami, aż będą miękkie. Świetnie smakują z ostrym sosem pomidorowym z dodatkiem startego parmezanu lub grana padano! Ciasto na pizzę można przechowywać w lodówce, pod folią spożywczą do 3 dni. Podajemy na ciepło lub na zimno ze startym parmezanem. Ciasto nie traci na swych właściwościach, nadal jest miękkie, a po upieczeniu delikatne i chrupiące. Podałam z ostrym sosem pomidorowym z parmezanem. Farsz może być inny oczywiście, idą Święta pomyślcie o ciekawym wypełnieniu tych pierożków, ciasto jest zdrowsze i muszę przyznać, że mi osobiście bardziej smakuje! Ciasto na pizzę pełnoziarnistą rozwałkowujemy. Pieczemy jak pizzę, w temp. 200-220 st, przez 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/11/pieczone-pierozki-penoziarniste-z.html

Moja smaczna kuchnia

Aneta