Flaczki wołowe

Beata
Zupy
15.11.2017 0:01
Flaczki wołowe

duża pietruszka 2 marchewki kawałek selera 1 mały por 2 liście laurowe 7 kulek ziela angielskiego 150 g przecieru pomidorowego 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki lub mniej wg własnego smaku szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka mąki pszennej (opcjonalnie) sól pieprz Flaki przelać na sicie opłukuję zimną wodą, a następnie przelewam wrzącą wodą. Włożyć do garnka wlać 2.5 l wody, dodać pokrojoną na pół marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, por, liście laurowe, ziele angielskie, odrobinę soli i pieprzu. wszystko zagotować do miękkości flaczków, a następnie dodać przecier pomidorowy, majeranek, paprykę ostrą , słodką, gałkę muszkatołową doprawić solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/11/flaczki-woowe.html

smak i uczucie

Beata