Kanapkowa pasta śledziowo-jajeczna

Julianna
Przekąski
14.11.2017 12:22
Kanapkowa pasta śledziowo-jajeczna

Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 2 ugotowane marchewki (ok 200g) 200g filetów śledziowych ala matjas 100g serka topionego (najlepiej miękkiego, tzw. serdelek)szczypiorek z jednej dymkipierz czarny świeżo mielonyŚledzie osączyć z oleju. Wszystkie składniki - śledzie, jajka, marchew, szczypiorek i serek - wymieszać na pastę, doprawić pieprzem i najlepiej odstawić na godzinę, żeby smaki się przegryzły. Można również rozdrobnić śledzie blenderem poprzez pulsacyjne wciskanie guzika - chodzi o to, by śledzie były rozdrobnione, ale nie papkowate*.Jajka obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obiadgotowy.pl/2017/11/kanapkowa-pasta-sledziowo-jajeczna.html