Pasta kanapkowa z soczewicy i pieczonej papryki

Kasia
Śniadania
13.11.2017 10:54
Pasta kanapkowa z soczewicy i pieczonej papryki

Kolejna propozycja - pasta z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki-coś innego,jako dodatek nie tylko do kanapek,ale również sprawdzi się np. do makaronu Składniki: - 100 g czerwonej soczewicy - 300 g czerwonej papryki (2 sztuki) - 20 g sera feta - 2 ząbki czosnku - tymianek - rozmaryn - pieprz, sól - 5 łyżeczek oliwy z oliwek Przygotowanie: Soczewicę wypłukać na sitku, zalać wodą, lekko posolić, gotować do miękkości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2017/11/pasta-kanapkowa-z-soczewicy-i-pieczonej.html