Indyk z warzywami pod ciastem francuskim

Pati
Obiad
11.11.2017 10:32
Indyk z warzywami pod ciastem francuskim

Jest to świetna alternatywa dla klasycznej potrawki 😉 Indyk z warzywami pod ciastem francuskim Składniki: 300 g filetu z indyka mały bakłażan cukinia połowa czerwonej papryki połowa żółtej papryki pół szklanki mrożonego groszku zielonego 4 średnie pieczarki 150 ml śmietanki 30% ciasto francuskie 2 łyżki oleju ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona, czosnek granulowany, majeranek, kumin i mielone ziele angielskie) pieprz sól Mięso myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę. Powód jest prosty, są niedrogie, szybkie w przygotowaniu i można z nich przygotować dosłownie wszystko. Ma wszystko to co powinno być w każdej zapiekance: dobrze doprawione mięso, kolorowe warzywa i chrupiące ciasto. Rozgrzewamy dużą patelnię (u mnie wok), dodajemy resztę oleju i smażymy na złoty kolor. Przykrywamy i dusimy na średnim ogniu przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Pieczemy w 200°C przez około 15 minut, do zezłocenia się ciasta francuskiego. Kiedy mięso jest już podsmażone dodajemy pokrojone warzywa, pieczarki i groszek zielony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/posilki/miesa/drob/indyk-warzywami-ciastem-francuskim