Ziemniaki faszerowane pieczarkami

Ewelina
Przepisy
13.04.2014 20:00
Ziemniaki faszerowane pieczarkami

Przepis

Ziemniaki faszerowane pieczarkami

Ziemniaki z pieczarkami sa swietnym dodatkiem do obiadu.

- mlode ziemniaki ugotowane w mundurkach

- pieczarki

- cebula

- czosnek

- szczypiorek

- zielona pietruszka

- utarty ser

- sol, pieprz

Ziemniaki gotujemy w mundurkach i czekamy az ostygna.

* Na oliwie dusimy cebule (sporo!) i gdy bedzie juz miekka dodajemy drobno pokrojone czosnek i pieczarki. Mozna dodac boczek lub szynke serrano, ja tym razem postawilam na wersje wegetarianska.

* Pieczarki dusimy na malym ogniu, przyprawiamy sola, pieprzem, mozna zamiast soli dodac wegete. Pieczarki powinny byc suche, czekamy az wyparuje woda, ktora puszcza. Dodajemy do nich szczypiorek i zielona pietruszke.

* Ziemniaki kroimy na pol i przy uzyciu malej lyzeczki wydrazamy je i nastepnie faszerujemy pieczarkami.

* Posypujemy zoltym serm i zapiekamy ok 10 minut w piekarniku.

Smacznego!!!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną