Zupa czosnkowa z pianką

Sylwia
Obiad
10.11.2017 13:59
Zupa czosnkowa z pianką

Czas wykonania: 50 min Ilość porcji: 6 Składniki: 1 l bulionu warzywnego 5 ząbków czosnku 100 g serka topionego 200 ml śmietanki 30 – 36 % sól pieprz Dodatkowo: gaza (u mnie zaparzacz do herbaty) natka z pietruszki grzanki Przygotowanie: Do gotującego bulionu wrzucić pokrojony serek topiony i wymieszać do momentu, aż się rozpuści. Myślę, że jest to świetny pomysł na zaskakujące danie – śnieżnobiała pianka na pewno zachwyci wielu Waszych gości. Na koniec dodać ubitą śmietankę kremówkę, którą wcześniej należy zahartować, dodając do niej odrobinę gorącej zupy. Zupą podawać z grzankami i posiekaną natką z pietruszki. Lekka i bardzo dobra na jesienną porę, dzięki leczniczym właściwością czosnku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/zupa-czosnkowa-z-pianka/