Klasyczny burger

Katarzyna
Obiad
10.11.2017 12:02
Klasyczny burger

Składniki na 4 burgery: 4 bułki do burgerów np. z TEGO przepisu 500 g mięsa wołowego np. antrykotu, rostbefu sól, pieprz sałata, roszponka lub rukola pomidor cebula czerwona - Burgery posolić i upiec na rozgrzanej patelni grillowej po około 3 minuty z każdej strony lub na zwykłej lekko natłuszczonej patelni. Klasyczny burger Najbardziej popularny amerykański fast food - klasyczne burgery z mielonego mięsa wołowego, które doprawiamy tylko solą przed smażeniem i ewentualnie pieprzem przed podaniem. - Bułki przeciąć na pół i zrumienić również na grillu lub w piekarniku. Podstawowy przepis nie jest skomplikowany, a gotowe burgery serwowujemy w opieczonej bułce z sałatą, pomidorem i czerwoną cebulą oraz dwoma sosami. Powinny być trochę większe niż średnica bułki, ponieważ w trakcie grillowania skurczą się.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2013/10/klasyczny-burger.html