3 pomysły na marynatę do skrzydełek (z piekarnika lub grilla)

Magdalena
Obiad
08.11.2017 0:41
3 pomysły na marynatę do skrzydełek (z piekarnika lub grilla)

Smacznego Marynata nr 2: Składniki: około 12-14 skrzydełek 5 łyżek miodu 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki keczupu 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku sól świeżo zmielony czarny pieprz Marynata nr 3: Składniki: około 14-15 skrzydełek z kurczaka przyprawa do skrzydełek 2 łyżki miodu łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego 6 łyżek ketchupu pikantnego 2 łyżki oleju lub oliwy Przypomnę podstawowe zalety pakowania próżniowego: produkty spożywcze chronione są przed bakteriami i pleśnią; jedzenie nie obsycha i dłużej nadaje się do spożycia; produkty dłużej pozostają zdrowe, zachowują swój smak i wartości odżywcze; pakowanie próżniowe pomaga lepiej planować zakupy i nimi zarządzać, a tym samym pozwala na oszczędności; pakować można niemal wszystko – owoce, warzywa, sery, mięsa, wędliny, ryby, gotowe dania itd. nie wyrzucamy już jedzenia; dokupując dodatkowe akcesoria możemy skrócić czas marynowania mięsa. Marynata nr 1: Składniki: około 12 skrzydełek 3 łyżki płynnego miodu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2-3/4 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki chili 1 łyżka oliwy 2 łyżki wody Przygotowanie: Często nie mamy aż tyle czasu, dlatego doskonałym rozwiązaniem jest wykorzystanie pojemnika do marynowania próżniowego FSFSMA0050 Marynowanie mięsa (lub warzyw) przy użyciu takiego pojemnika jest naprawdę proste. Zostawiamy na całą noc w lodówce lub korzystamy z szybkiej wersji marynowania próżniowego* Zamarynowane skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego lub blaszki. 3 pomysły na marynatę do skrzydełek (z piekarnika lub grilla) W moim domu królują przede wszystkim dania z drobiem. Pieczemy najpierw około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180-170 stopni i pieczemy jeszcze około 30 minut. Rada: Marynując mięso w sposób tradycyjny potrzebujemy minimum 3-4 godzin, a najlepiej aby leżało ono w marynacie całą noc. Przeważnie trwa on od 12 do 24 godzin, jednak istnieje sposób na znaczne skrócenie tego czasu dzięki czemu nasze ulubione skrzydełka przygotujemy bardzo szybko. Dobrze przygotowana marynata decyduje o smaku mięsa oraz sprawia, że szybko kruszeje, przez co skraca się czas pieczenia. Tym samym dania, które dotychczas wydawały się Wam czasochłonne będziecie mogli przygotować w o wiele krótszym czasie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/3-pomysly-na-marynate-do-skrzydelek-z-piekarnika-lub-grilla/