Mini Pavlova

Katarzyna
Desery
07.11.2017 17:48
Mini Pavlova

4 białka szczypta soli szklanka drobnego cukru łyżeczka skrobi ziemniaczanej łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny 250 ml śmietany kremówki łyżka cukru pudru owoce - Piekarnik nastawić na 180 stopni C. - Ubitą pianę wyłożyć na blaszkę w formie kilku takiej samej wielkości małych kopczyków, zachowując między nimi odstępy. Plusem małej pavlovy jest to, że się nie kruszy, gdyż nie trzeba jej kroić na kawałki. - Śmietanę ubić z cukrem pudrem i łyżką wyłożyć na ostudzone pavlovy. Piec około 30 minut, po czym wyłączyć piekarnik i zostawić w nim bezy do wystygnięcia. - Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/05/mini-pavlova.html