makaronowa zapiekanka z łososiem i szpinakiem

Marta
Zapiekanki
05.11.2017 18:40
makaronowa zapiekanka z łososiem i szpinakiem

Składniki: - 400 g ulubionego makaronu - opakowanie mrożonego szpinaku - 4 ząbki czosnku - dwie średnie cebule - 100 g gorgonzoli - 50 g mozzarelli - 150 ml śmietanki 30% - garść pomidorków koktajlowych - 300 g łososia wędzonego - łyżka masła - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Na makaronie układamy kawałki łososia i połówki pomidorków koktajlowych lekko wciskając w makaron. Przykrywamy i czekamy aż szpinak się rozmrozi od czasu do czasu mieszając. Z zapiekankami mamy tak, że raczej za sobą nie przepadamy. Makaron gotujemy w moco osolonej wodzie aldente. Gotowy szpinak mieszamy z ugotowanym makaronem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Nawet nie jestem w stanie określić dlaczego. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2017/11/zapiekanka-makaronowa-z-ososiem-i.html