,,KURCZAK PIECZONY Z ZIEMNIAKAMI I PISTACJAMI W SOSIE ŚMIETANKOWO-MUSZTARDOWYM’’

Agnieszka
Obiad
05.11.2017 10:15
,,KURCZAK PIECZONY Z ZIEMNIAKAMI I PISTACJAMI W SOSIE ŚMIETANKOWO-MUSZTARDOWYM’’

Na patelnię z tłuszczem po smażeniu kurczaka wkładamy ziemniaki i smażymy na dużym ogniu przez ok 10 minut, aż zaczną się przyrumieniać na złoto. Do przygotowania dania wykorzystałam produkty HELIO Natura Pistacje ePrezenty oraz Stovit Składniki: 1 kg kawałków kurczaka podudzia 5 małych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30% 3 czubate łyżeczki musztardy miodowej łyżeczka miodu Stovit około 20 g pistacji Helio Natura 1 łyżka oleju sól, pieprz Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wkładamy mięso i smażymy z każdej strony po około 5 minuty, aż ładnie się przyrumieni. Pyszne, łatwe i szybkie do przygotowania Tak upieczony kurczak z ziemniakami w sosie śmietankowo musztardowym sprawdzi się na obiad oraz kolację. Atutem sklepu jest możliwość zamówienia dowolnej dedykacji grafiki tekstu na spersonalizowanym prezencie co nada wyjątkowego uroku a to wszystko możecie zamówić w sklepie ePrezenty Wstawiamy do piekarnika w 180 stopniach i zapiekamy jeszcze przez około 20 minut. Polecam serwety bankietowe ,które idealnie sprawdzą się na uroczystościach takich jak ślub, chrzest czy komunia. Po tym czasie ziemniaki przekładamy do naczynia z kurczakiem. Wstawiamy do gorącego piekarnika i zapiekamy przez około 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/kurczak-pieczony-z-ziemniakami-i-pistacjami-w-sosie-smietankowo-musztardowym/