Babeczki sówki

Bernadeta
Desery
02.11.2017 10:55
Babeczki sówki

Babeczki sówki 140 g cukru trzcinowego muscovado 100 g mąki pszennej 50 g kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 125 ml oleju roślinnego rzepakowego 3 łyżki mleka cukierki m&ms ciasteczka przekładane białym kremem np. oreo 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Do formy na muffinki wyłożyć papilotki, do każdej wlać po części ciasta, do środka włożyć po kilka m&msów i zalać pozostałym ciastem do wysokości 2/3 papilotki. Na jeszcze nie zastygniętej czekoladzie z połówek ciastek przykleić oczy sów a z ćwiartek powieki. Przepis na ciasto wykorzystała z tych babeczek z piankami, ale możecie wykorzystać swój ulubiony. Córka szukała przepisu na babeczki, które mogłaby zrobić na urodziny jako prezent. W drugiej misce wymieszać jajka, olej i mleko, a następnie wymieszać razem z suchymi składnikami, aż dobrze się połączą. Ciastka rozdzielić na pół, tak by na każdej było po równo kremu. Babeczki, mimo że wyglądają skomplikowanie to wcale takie nie są, bo są proste zarówno ciasto jak sama dekoracja.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2015/04/babeczki-sowki.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta