Makaron z pieczarkami i szynką

Kasia
Makarony
30.10.2017 16:43
Makaron z pieczarkami i szynką

łyżka posiekanego koperku skórka i sok z jednej cytryny 2 łyżki masła olej do smażenia sól i pieprz do smaku Przepis 1 Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na maśle i oleju. 2 Szynkę kroimy w cienkie paseczki, cebulę w kostkę i dodajemy do zrumienionych pieczarek - podsmażamy kilka minut, aby cebulka się zeszkliła. Zobacz też: Makaron z pieczarkami i szynką Drukuj przepis Składniki makaron Capellini Barilla 10 pieczarek bez ogonków dwa duże plastry szynki średnia cebula 50 g parmezanu 50 g sera Grana Padano 150 ml śmietanki 30% Makaron z pieczarkami i szynką, autorsko nazwany Sen grzybiarza, został zwycięskim przepisem konkursu Barilla Cup, który odbył się 21 października w Akademii Kulinarnej Whirpool. Oprócz pieczarek i szynki w makaronie znajduje się cytryna, masło, twardy ser, natka pietruszki oraz koperek. Kaja Ciszewska, która zwyciężyła w konkursie nie kryła swojej radości ze zwycięstwa wycieczki do Parmy i warsztatów w Akademia Barilla.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniabazylii.pl/2017/10/makaron-pieczarkami-szynka-barilla-cup/