Czerwone curry z krewetkami po tajsku

Katarzyna
Obiad
29.10.2017 21:05
Czerwone curry z krewetkami po tajsku

Składniki: 250 g obranych krewetek tygrysich cebula 2 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku łyżeczka nasion kuminu 2 łyżki czerwonej pasty curry puszka mleka kokosowego łyżka sosu rybnego 2 liście limonki kaffir świeża kolendra olej do woka dodatkowo: makaron ryżowy lub ryż jaśminowy - Krewetki rozmrozić. - Zmniejszyć ogień i dusić kilka minut, po tym czasie dodać krewetki i dusić kolejne 5 minut, mieszając co jakiś czas. - Gotowe curry przełożyć na talerze i posypać świeżą kolendrą. - Podawać z ryżem lub makaronem. - Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na tarce świeży imbir oraz kumin i podsmażyć całość, a po kilku minutach dodać czerwoną pastę curry, zamieszać i ponownie podsmażyć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2015/03/czerwone-curry-z-krewetkami-po-tajsku.html