Halloweenowy poncz dyniowy

Kasia
Koktajle
28.10.2017 10:07
Halloweenowy poncz dyniowy

Składniki: 300 g miąższu upieczonego z dyni 3-5 łyżek syropu z agawy 1 l cydru jabłkowego do dekoracji sok z cytryny i cukier kokosowy Przygotowanie: dynie należy przeciąć i pozbyć się pestek układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy przez 20 min w temperaturze 180C. Trzymając szklankę nadal za denko, odkładamy cytrynę i podkładamy pod szklankę talerzyk z wysypanym cukrem, a następnie przykładamy szklankę do talerzyka. Brzeg kieliszka lub szklanki zwilżamy sokiem z cytryny, trzymamy szklankę denkiem do góry i przejeżdżamy kawałkiem cytryny po jej brzegach. Gdyby ktoś miał wątpliwości, to tak tego drinka pijemy na bazie pieczonej dyni i to nie jest zupa :) Udanej zabawy, no i mam nadzieję, że poncz dyniowy lekko gazowany posmakuje. Podnosimy szklankę, odczekujemy 2–3 sekundy by cukier zastygł, obracamy szklankę i możemy już wlewać do niej naszego drinka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/10/halloweenowy-poncz-dyniowy.html

Niezły Młynek

Kasia